Tripulació femenina de REM

Vols practicar un esport integrador, que promou l’esperit d’equip, l’associacionisme i la disciplina i que recupera i promou una activitat pròpia del litoral català? VINE A REMAR AMB NOSALTRES! VOLEM CREAR UNA TRIPULACIÓ FEMENINA DE REM!


QUINES MODALITATS DE REM PRACTIQUEM?

La modalitat que practiquem és la de REM AMB LLAGUT. El llagut és una embarcació de rem amb banc fix típica del Mediterrani, equivalent a les traineres del Cantàbric. Antigament aquesta embarcació es feia servir per sortir a pescar i també podia anar equipada amb una vela llatina. Un llagut fa uns 7,5 metres de llarg per 2 de mànega, pesa uns 300 kg i es fabrica amb fibra de vidre, amb interiors de fibra de carboni i alumini. La tripulació consta de 8 persones més un timoner.
Si bé es cert que, en principi, hem apostat per aquesta modalitat de rem, això no exclou la possibilitat de practicar també REM DE MAR (o coastal rowing), atès que el club també disposa d’aquest tipus d’embarcacions. El rem de mar és una modalitat que neix a França als anys 80 i que ha tingut un creixement molt ràpid a la costa francesa, tant a la banda mediterrània com a l’atlàntica, i darrerament també està rebent un impuls importantíssim a Itàlia. En aquesta modalitat de rem de banc mòbil –el seient se situa sobre unes rodes que permeten utilitzar les cames en la propulsió de l’embarcació- els bots són més robustos que els tradicionals per poder suportar la força de les ones i el xoc contra les aigües braves en mar obert. 

ON REMEM?

La tripulació de Panteres Grogues rema fent servir les instal·lacions i el material del CLUB DE REM OLÍMPIC BARCELONA, ubicat en el BARCELONA INTERNATIONAL SAILING CENTER (BISC), just sota la placa fotovoltaica del Fòrum.
La quota són 55 euros mensuals; inclou tot l’entrenament relatiu al rem (monitor, embarcacions, material, entrenaments específics i complementaris de running i gimnàs) i, a més, tindràs accés lliure i il·limitat a les instal·lacions del BISC (gimnàs, sala d’spinning, sauna, pàrking, etc.) 
Per poder entrenar amb nosaltres, a més, has de ser soci de Panteres Grogues.

QUAN REMEM?

Atès que el rem és un esport d’equip, hem intentat adaptar els horaris de manera que permetin la participació de tot el grup. Així, entrenem dos dies per setmana, en dos torns per dia, dissabte i diumenge; cada entrenament té una durada de 90 minuts.

DISSABTE
Primer torn     9:30-11:00
Segon torn      11:00 – 12:30
DIUMENGE
Primer torn     9:30-11:00
Segon torn      11:00 – 12:30

Tot i així, atès el ràpid creixement de la secció, estem treballant en la configuració de nous horaris d’entrenament. 

OCI O COMPETICIÓ?

Si bé l’activitat, inicialment, es va plantejar des d’un punt de vista lúdic i no competitiu, l’objectiu de la temporada 2016 / 2017 és participar en les regates de la propera Lliga Catalana de Llagut. De fet, estem configurant un primer equip de competició. 

ES REQUEREIX UN EQUIPAMENT ESPECIAL?

Per venir a remar no necessites cap equipament especial. Això sí: si véns a remar amb nosaltres tindràs una samarreta específica de Rem Panteres Grogues! 

HO TINC CLAR: VULL REMAR! PUC VENIR A PROVAR? QUÈ HAIG DE FER? 

I tant! Abans de decidir-te, pots venir a provar amb nosaltres durant un cap de setmana, sense necessitat de fer-te soci de Panteres i sense cap tipus de cost econòmic.
A més, el rem és un esport que no requereix una condició física prèvia específica ni tampoc cap tipus d’experiència. 
Escriu-nos un mail a rem@panteresgrogues.cat i t’ubiquem en funció de la teva disponibilitat horària. Web: