Senderisme: Ruta circular de Collbató (camí vell) – Monestir – Coves Salnitre

  • Dia: dissabte 14 de maig
  • Hora de sortida: 10h.
  • Punt de sortida: Collbató (Plaça de l’Església )
  • Distància : 7km anada – 10 km tornada aproximada (17 km en total)
  • Desnivell : 500m aprox
  • Dificultat: Mitjana

L’excursió s’inicia desde el municipi de Collbató on es podran deixar els cotxes i quedar a la Plaça de l’Església com a punt d’inici. Segueix per un camí de pista fins arribar al trencall que indica el camí vell al Monestir en un trencall a la dreta després de passar un camp d’oliveres on indica Sant Miquel i Sant Joan.

A partir d’aquí el camí comença l’ascenció sense que sigui exageradament abrupte i sense la necessitat de grimpar roca en cap moment. Si que hi ha diferents trams sense una dificultat exagerada però que impliquen una mínima atenció. Hi ha passos estrets, trams de còdols del conglomerat que poden relliscar una mica i parts del camí on el penyasegat de la muntanya està ben aprop. Només cal anar amb compte i que la gent no s’acumuli. El camí està indicat i cal seguir les marques grogues.

Un cop s’arriba al pla de Sant Miquel, s’agafa una espècie de pista descendent passant per l’ermita de Sant Miquel fins al Monestir d’uns 30m aprox, on pararem per dinar i tenir una mica de temps lliure.

El retorn es planteja per un altre camí, primer seguir el recorregut que porta la Santa Cova i després les indicacions del Camí de les Feixades amb la idea d’arribar a les Coves de Salnitre (al peu de Collbató).Busos cap a Collbató: http://www.igualadina.com

Si algú disposa places lliures al cotxe, que ens informi a donasport@panteresgrogues.cat.

 Apunta't aquí